Vår historie

Foto: Cecilie Hansen, 2020

Firmaet Bergljot Skundberg & Co, som senere skulle bli Gjøvik Broderiforretning, hadde sin oppstart helt tilbake til 1. oktober 1917 av Bergljot Skundberg og Emil Kvisgaard. Bedriften skiftet navn 31. mars 1928, da de byttet eier og driver. Ny eier var Valborg Kvisgaard. Valgborg melder forretningens opphør 28. september 1931.

27. februar 1967 ble bedriften startet opp igjen som Gjøvik Broderiforretning. Direktør var da Sam Fossum som var representant fra Carl Permin. De andre to eierne var Einar Røste og Fru Jytte Bergh. Butikken skulle drive med handel og ha forretningskontor på Gjøvik. På Generalforsamlingen 8. januar 1973 ble Hans Dalby valgt til ny formann i selskapet.

23. juni 1981 ble det på Generalforsamlingen vedtatt at selskapet skulle drive med handel og produksjon av broderiartikler og agentur. Formann var fortsatt Hans Dalby, men kona Agnes Dalby og sønnen Tore Dalby var med i styret.

1. desember 2005 ble butikken solgt til nåværende eier, Siv Heidi Smedsrud. Hun har videreført det gode arbeidet som var lagt til grunn med broderier og tilbehør. Utvalget i butikken har blitt utvidet med strikkegarn, flere typer bunader, bunadsko og tilbehør til bunad.

Mjøsbunaden. Foto: Cecilie Hansen

Siv Heidi har, i samarbeid med Eli Skoland/Fjellrypa, designet og utarbeidet Mjøsbunaden. Dette er en herreversjon til Lundebybunaden, som ble laget av Alf Lundeby rundt 1930. Mjøsbunaden ble lansert i 2017.

For å se flere bilder av Mjøsbunaden, trykk her.

Reklame